fredag 27 februari 2009

Dag 8 - Lonely Beach, Koh Chang

Halloj!

I skrivande stund befinner vi oss mitt pa Lonely Beach pa Koh Chang.. Och nar jag skriver mitt pa Lonely Beach, sa menar jag; mitt pa Lonely Beach..

Vi akte fran Rayong med nosen mot Koh Chang igar morse, en resa som tog cirka nio timmar, varav tre av dem i en buss full med Polacker.. Lite lustigt fardsett, men fram kom vi i alla fall.

Koh Chang ar for den ovetande en O som ligger nedanfor sydostkusten, vilket gor att man maste ta sig hit med hjalp av farja, vars besattnings motto var: Manana..

Nar vi val kom fram till On sa var vi tvugna att ta en djungelbuss hit till Lonely Beach, en resa pa ett par mil i extremt kuperad terrang.
Djungelbussen var en PickUp, med bankar fastsvetsade efter langsidorna, dar man satt och trangdes. Vi var cirka 10 pers pa flaket och tva pers i sjalva hytten.
Det mindre roliga var att PJ inte fick plats, eftersom att chaufforen tog hans vaska sist och lade upp den pa taket. Detta gjorde att PJ fick le fint och stalla sig bakpa PickUpen, dar det fanns ett sorts fastskruvat trappsteg, som stack ut ungefar 40 centimeter.

Som jag namnde sa ar storre delen av strackorna har pa Koh Chang serpentinvagar, med valdigt kraftig lutning, vilket gjorde att bilen knappt orkade upp for backarna pa ettans vaxel. Mindre svettig blev man inte av det faktumet att trappsteget som PJ stod pa skrapade i marken nar lutningen blev storre.

Nu har vi i alla fall hyrt en liten Bungalow 200 meters gangvag ifran Lonely Beach, och planerar att vara har ett tag till.

Det boende som vi har nu kostar 500 baht/natt (125 kr) for tva personer, och maten ar snuskigt billig pa sina stallen, exempelvis sa at vi middag for 12 kr var igar..

Nar vi tog en promenad pa stranden kring lunch sa stotte vi pa Tessie & Denize som lag och stekte som attan. Ida och Kim befinner sig ocksa nagonstans pa On, men dem har vi inte traffat annu. Egentligen ganska sjukt att traffa pa manniskor som man bor i samma kommun som (och knappt ser skenet av dar) pa Koh Chang av alla stallen..

Imorgon blir det formodligen en moppehyra och en rundtur kring on for att forsoka hitta nagra bra stallen att snorkla pa. Dock inte speciellt latt att hitta moppar med tillrackligt bra bromsar for att vaga fardas pa dessa vagar, men pa nagot satt ska vi val forsoka losa det med.

Hoppas att ni har det bra hemma i Sverige eller var ni nu an befinner er!

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Åh va skönt grabbar!! Låter ju inte helt säkert det där med bilfärden, tur att allt gick bra ändå! Kolla bromsarna ORDENTLIGT på mopparna.... Här är allt bara bra, eller, nja, jag har vinterkräkan, men "Jerry" har klarat sig än så länge.. 14 grader & sol har vi också! Riktigt skönt med lite vårkänsla iallafall :) Blogga mera!!!! Så roligt att läsa om hur ni har det!! Ta hand om er!! Puss &kram!!!

Laman sa...

hej hej grabbar! fan vad häftigt, så härligt att läsa hur ni har det! vill bara höra mer:) kan ni inte lägga upp mer bilder så man får se hur det ser ut?! :) ha det så bra! kram /malin

Anonym sa...

Hejsan
Jag har försökt skriva förrut och önska er lycka till på resan men inte lyckats. Det verkar som om ni har det jätteskönt. Här har vi riktigt aprilväder. Snöslask men ändå lite sol. Själv har jag varit på "pubkväll" på jobbet och precis kommit hem.
Ha det fortsatt jättebra, jag ser fram emot att läsa fler inlägg.
Kram

Anonym sa...

hej killar!
Kul att följa er så här men mer foton, antar att ni vill ha mer färg på er innan dom läggs upp. Inte ngn löjlig bonnbränna eller hur!!!!
Här hemma nu kl.08:30 så är det -5 grader och påklädd upp till tänderna, men en klarblå himmel så vi får det det nog mysigt idag. Vad är det mot moppe, +35 grader och helt avklädd " istort sätt iallafall".
Skulle inte vilja byta, men ngn av er skulle kunna komma och byta plats med mig, nämligen dags för en promenad med hundarna nu.

Kör försigtigt och glöm inte hjälmarna

Kramar Mamma Lotta med bihang

Anonym sa...

Ja om bromsarna inte håller så lär ni väl märka det ? använd då i så fall fötterna. OM det nu är så att ni har några skor på dem, vill säga ! Hur är det Pontus, har du inskaffat några fotriktiga sådana? Du vet ju vad vi pratade om ?? Hur som, så längtar vi som alla andra efter BILDER, på er , på andra och på omgivningen. Det här med hjälmar verkar ju ha blivit en hit, så bild på det oxå, tack ! Norrland ståtar med minus 20, strålande sol och friska vindar, så nån skidåkning uppe till fjälls lär det nog inte bli..inte i helgen i alla fall. Pappa håller på med sneakyn, inte helt lätt, vi skulle behöva nån som du härhemma. Men skynda nu inte hem för det, vi kan lyssna på samma låt, om och om och om igen...Hare // Kristina och pappsen