måndag 23 februari 2009

Rayong

Halloj!

Da var vi framme i Rayong, stallet som relativt fa turister verkar ha upptackt.

Vi hoppade pa en Buss fran Bangkok i Sondags morse och kom efter en tre timmar lang och skakig busstur fram till Rayong, som faktiskt ar en ratt stor stad.
Problemet var att vi hamnade i sjalvaste Rayong, och inte ens i narheten av vart hotellen ligger, sa vi hoppade pa ett pickup-flak och satte kurs mot ett hotell som vi visste lag vid stranden, dar de andra hotellen ocksa ligger.

Sjalvklart sa skulle gumman som skjutsade oss dessa 40 km kora oss anda fram till dorren pa detta idylliska hotell, vilket var lite fel, eftersom att vi inte hade rad att bo dar, men vi verkade intresserade, fick se ett rum, fa ett pris, ge ett skambud for att sedan ga darifran..
Efter 0,5 km pa stranden sa ryckte en thailandare tag i oss och rekommenderade boende, och dar spenderade vi natten.

Rayong ar i stort sett Thailandarnas egna semesterstalle, dit dom aker pa helgerna for att sola och bada, men ingen tycks vara har under veckodagarna, vilket ar perfekt for oss..

Nu har vi hyrt tva hojar och aker runt langs kusten och kikar lite, grymt fint och riktigt kul.
For er som vill veta ungefarliga priser sa kan jag saga att en budget pa cirka 1100 baht (265 kr) racker till;

- Boende i Bungalow
- Samtliga maltider och dryck (Frukost, Lunch, mellanmal, middag)
- Hyra av 125 cc skoter, 91 oktanig bensin
- Lite fickpengar.

Inga storre summor alltsa..

Lagger upp ett par bilder, och en film fran Rayong.













8 kommentarer:

Anonym sa...

Woow vilket inlägg, nu är jag helt insatt i ert liv i djungeln. Jag blir helt tokig och vill diiit! Vilken underbar musik till filmen, vilken känsla! Och vad härligt att du fick en servitris att nästan börja gråta genom att ge henne 2,50kr i dricks. Fortsätt med det rika svensk! hihi ta han om er och LITA på att jag fortsätter följa bloggen. HAVE FUN, KRAM Tette!

Anonym sa...

Hej och hå - tack för instruktionerna Pontus, nu så , ska vi se om det funkar! Håller med föregående om vilken video och vilken musik till, suveränt bra MEN...skallbenen blir inte tjockare för att man är i Thaliand, VAR ÄR HJÄLMARNA ?? Sen blir man nästa orolig när man ser den långa sekvensen där du filmar över kuststräckan...se på vägen, pojk !! Nåväl det är sånt som gammalt folk ser och lägger märke till, sorry ?!
I övrigt verkar det vara helt fantastiskt vacker, vi förstår att ni njuter...här är det inte minus trettio, utan minus 5 strålande sol, kanonväder med andra ord, det blir att ta sig ner för slänterna i Kåbdalis till helgen. HA det så bra , vi följer med spänning era äventyr.
Kramar från pappa och Kristina

Anonym sa...

Hej! Ska se om jag också lyckas lämna kommentar. Har försökt ett par dagar nu. Jättehäftiga inlägg måste jag säga. Vi märkte även som du Dennis, var är hjälmarna!!! Sitter på huvudet när man står still och stylar när man åker, eller!!!! Men vi är inte gamla, vi har bara fått mer innaför hjälmen. hihihihi
Hur är det med bonnbrännan? Här är det ingen risk att man bränner sig, men vi har också haft blå himmel och nollan.
Kör försiktigt nu

Kramar MammaLotta PappaTomas Robin Joppe

Anonym sa...

Hej lillebrorsan! Å PJ såklart... Fan va skönt de ser ut där borta!! Verkar inte va så mkt folk heller? Eller? För att ge er ett prisexempel på vad 260spänn räcker till I Genéve kan jag säga att man ungefär får en halvschysst kebabtallrik med svettiga tomater & vatten att dricka! Great.. :) Å de här med hjälm, köp ett par riktigt jävla fula hjälmar, så fula så dom liksom blir coola, så kan jag sova om natten, när ni är ute å härjar på moppe!! Var rädda om er!! Love you! Puss & Kram!! Jerry hälsar...!!:)

Laman sa...

aa grabbar.. vart ska jag börja? det är med en avundsjuka av bibliska dimensioner jag skriver det här inlägget. får nästan tårar i ögat och gnutta ångest när jag tittar ut genom mitt fönster här i "lilla landet lagom" och samtidigt tänker på vart ni är och vad ni upplever! känns hemskt helt ärligt :) Men det känns ganska coolt att ni verkligen kom iväg! är jäkla glad för eran skull. och jag hoppas ni får det extremt, riktigt, mycket, jätte, super & dunder härligt!! glöm inte hjälmarna! :p hehe, sköt om er!!

Pontus & PJ sa...

Hej alla glada manniskor!!

Det va ett jakla gnabb om det har med hjalmar, och ja, vi tankte ungefar likadant som du dar, Pernilla, med fula hjalmar.. men HAJAR ni den brannan? med tanke pa att vi spenderar 3-4 timmar i solen med mopparna sa hade vi blivit (annu mer) skrattade at.

Men tackar sa mkt for komplimangerna angaende filmen och musiken, den varan kommer ni att fa se mer av!..

PS. Jattekul att ni kommenterar och hanger med lite grand, det gor sa att solen skiner lite starkare och att himlen blir om mojligt lite blaare..

Anonym sa...

Blir inte alls avis.. hm.
Se till att sola och bada lite åt mig också :)
Puss o kram skumbanan!

Anonym sa...

Håller med din kära far helt och håller Pontus lilla, se på vägen pojk! Nu tycker jag detär dags att uppdatera med ett nytt spännande inlägg. Suprise us! / therese