söndag 5 juli 2009

Dag 139, South Beach, Miami, FL - This is Miami!

Halloj!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen. Det beror mestadels på att vi har haft rätt mycket att göra de dagarna som brorsan har varit här.

I Fredags så åkte PJ tillbaka hem till The Motherland Sverige och flög då ifrån Orlando flygplats till New York och JFK, för att senare åka via Wien hem till Stockholm.

Efter vi hade droppat av PJ på flyplatsen i Orlando så åkte vi direkt till Tampa, som ligger på Floridas västra kust ungefär 15 mil ifrån Orlando. Det blev en rätt kort biltur, vilket uppskattades rejält. När vi kom fram till Tampa så bestämde vi oss för att leta upp en strand och kolla vad det fanns att göra där. Efter en del letande kom vi fram till Madeira Beach där vi letade upp ett ställe som hyrde ut vattenskotrar, det resulterade i att vi hyrde varsin vattenskoter och spenderade en dryg timme på vattnet. Helt sjukt kul! Självklart ville jag kolla hur fort jag kunde svänga.. Det resulterade i ett par simturer tillbaka till vattenskotern efter att ha drattat ned i vattnet med huvudet först, worth it!

Efter att Jocke återigen gett sitt pigment lite stryk och vi var klara med vattenskotrarna så tog vi oss till Quorum Hotel i Tampa och checkade in och installerade oss i rummet. Vi kände oss rätt mosiga eftersom att vi hade varit uppe sedan klockan 6, så vi tog en snabb nap och bestämde oss sedan för att åka och kolla på Bio. Det blev nya Transformers-filmen, som faktiskt var helt okej, lite tröttsamt med alla scener som 100% fokuserar på Megan Fox's arsle.. Jag förstod redan i första filmen att hon såg bra ut.. haha..

Efter filmen så blev det ytterligare ett besök på Walgreens där Bror min fick inhandla freon för att kyla den extrema hettan som sipprade ut genom huden. Han klagade något litet på sprayen när vi kom hem eftersom att han tyckte att den var lite "mesig", jag provade då att spruta på min egen arm, vilket resulterade i en temporär artroschock och eventuella köldskador.

Igår, på Fourth of July, så bestämde vi oss för att åka runt lite i Tampa och se vad staden hade att erbjuda. Vi kom fram till St. Petersburg som ligger ännu mer västerut än själva Tampa och gick ut på en pir där det längs ut fanns ett köpcenter. Vi såg att det fanns en hel del potentital för ett bra Fourth of July-firande där, så vi tog en ytterligare tur i Tampa och åkte sedan till Hotellet för att efter det återvända till St. Petersburg och äta middag.
Efter att ha varit borta i snart 5 månader så uppskattas en bra måltid mycket, och på Parkside Grill så visste kocken hur man gjorde en bra Entrecote med bakad potatis.

Efter middagen så ställde vi oss bland de uppskatningsvis 35-50.000 människorna och väntade in fyrverkerierna som skulle börja klockan 21.00.
Fyrverkerierna började exakt klockan 21 och slutade 21 minuter senare.. Finanskrisen märktes inte i skyn.
Det blev helt enkelt en väldigt bra Nationaldag som man sent kommer att glömma.

Imorse så checkade vi ut från Hotellet i Tampa och begav oss mot Miami och South Beach. För en dryg timme sedan kom vi fram till Hotellet här och nu ligger jag i sängen och försöker att återhämta mig lite efter bilturen.
Den här delen av Miami är så pass idyllisk att man knappt tror att det är sant. En sjukt avslappnad stämning och en påtaglig mängd Kubaner och andra Spansktalande människor promenerar runt kring palmerna här på Collins Blvd, som ligger ett kvarter ifrån självaste South Beach.

Nu väntar en promenad på stranden, och imorgon så sticker vi till Key West över dagen. Lite bilder kommer att laddas upp ikväll..

PS. Det biter inte riktigt att säga att den svenska sommaren är så varm och hit och dit. Sedan vi kom till Florida har vi haft ett temperatursnitt på cirka 30 grader (dag och natt) och det blåa regerar på himlen, så, SCHH!

Inga kommentarer: