måndag 6 juli 2009

Dag 140, South Beach, Miami, FL - The Keys.

Godkväll!

Den här dagen kom att bli en lång dag.
Vi började med att gå upp runt halv nio för att ta oss till Miami International Airport och hämta en lite häftigare bil än den vi för tillfället åker runt i.
Jocke hade bokat en bil i förväg och det tog inte speciellt lång tid att få ut det gulsvarta fordonet.
En V8a på över 6 liter och 436 hästar imponerar nog de flesta bilentusiaster.
Chevrolet Corvette ZHZ.

Vi åkte tillbaka till Miami Beach och parkerade Chargern och ställde in GPSen på Key West.
Vi tog senare av taket på Corvetten och lät solen skapa en så kallad Bondbränna på våra armar. Jocke körde först och provade att gasa på lite, det var ett helt sjukt drag i bilen. Efter ett tag fick jag köra. Himmel! 0-100 går på dryga 4 sekunder och motorn sjöng som en Steven Tyler efter en flaska J.D.

Vi cruisade på de ibland sjukt idylliska broarna som knyter samman bältet av öar med fastlandet. Solen blev kanske lite för stark och vi stannade till efter ett par mil och drog på taket igen.

När vi efter 4 timmar i bilen nått Key West så tog Jocke beslutet att vi skulle äta på Hard Rock Café, vilket blev en hit!

Efter att ha åkt runt i lilla partystället Key West ett tag så började vi åka tillbaka mot fastlandet.
Det bästa var att stanna vid rödlysena. Ljuvliga muller!

För att beskriva sången i Corvetten kan jag berätta att jag glömde att dra upp rutorna när vi parkerat bilen nu ikväll. När jag inte riktigt fattade hur det nyckellösa systemet fungerade med tändning så tryckte jag istället på knappen för att starta bilen. Då gick larmet på bilen brevid. Ljudsensorer..

Här kommer ett par bilder!














2 kommentarer:

Anonym sa...

Shit va bra ni verkar ha de!!!! Njut!!!!!!!!!! Snart ses vi också lillebror!!!! Kör försiktigt!!!! Puss puss å kraaaaaaaaaaaaam!!!

Blondinen från Norrland sa...

Shiit vilken cool bild pontus !!! jäklar, jag förstår att du är nöjd, hehe.. den vill jag också glida i ! ta med den hem vettja, så cruisar vi genom hufvudstaden tillsammans ;D hur du beskriver den, ljudet "det bästa var att stanna vid rödljusena" haha, att ni också kunde ta av taket.. vad läckert ! hoppas att du tänkte på balansen - så båda armarna blev lika brun. (haha) åh, underbart ni verkar ha det du och bror ! fortsätt så, njut njut njut ! det är svinkallt här hemma i svealand. iaf i norrland. kör försiktigt och rocka på ! :) Pusspuss