tisdag 3 mars 2009

Dag 12, Close to home.

God Middag!

Eftersom att gardagens inlagg praglades av PJ's nya liv som filosof sa foll dagens handelser i skymundan.

Vi hade igar bestamt oss for att hyra moppar och aka runt Koh Chang, som troligtvis ar halften sa stor som Oland.
Vi fixade ett par riktigt schyssta moppar och begav oss till den sydvastra sidan, dar vi hittade en gammal fiskarby som efter turisternas invasion modifierats till en enda stor pir med restauranger och sma butiker. Vi kikade lite efter saker som vi behovde, hittade inget, och akte darifran.

On gar inte att komma runt eftersom att en herrans massa berg star i vagen, sa vi fick aka medsols for att komma till den sydostra sidan av on.
En sak som bor invagas i detta ar att det var valdigt mulet nar vi akte ivag runt lunchtid, sa vi smorde inte in oss. Detta skulle visa sig vara ett nastintill fatalt misstag..

Nar vi kom fram till den sydostra sidan sa mottes vi av sol.. valdigt stark.. Thailandsk sol..
Eftersom att det hade varit mulet ett par dagar och vi inte solat oss nagot speciellt sa bestamde vi oss for att fortsatta mot den sodra udden..
Efter ett tag borjade skinnet svida. ett svidande som vi skulle komma att fa kanna lite mer av under det narmaste dygnet, och aven nu, i skrivande stund.

Hur som helst sa blev resan till andra sidan lyckad, vi hittade ett par sjukligt branta vagar dar vi fick ett par bra foton.
Nagot som vi aven lart oss om denna o ar att det finns en bensinmack. Nagonting som ar helt absurt med tanke pa att on ar ganska stor och harjad av turister och branta backar - nagot som kraver en hel del extra bransle.
Thailandarna har da varit sa smarta att de kommit pa en losning.. - att halla upp bensin i gamla Whiskeyflaskor och salja dem lite overallt pa on.. smart- kanske.. konstigt - valdigt.

Idag har vi tvattat upp vara smutsiga klader och forsokt att fa dem torra, vilket inte alltid ar en latt uppgift i ett klimat dar luftfuktigheten konstant overstiger 85%.

Vi satte oss har, pa internetcafet en kort stund vid 18-tiden, och kikade lite pa internet i brist pa annat att gora.. Jag fick da reda pa en helt sjuk nyhet..

Tva av ett par gamla bekanta till mig (Pontus) har under en ganska lang tid varit ute och rest, en ganska snarlik resa som vi just nu gor. For ett tag sedan kom de till Nya Zealand fran Australien och malet var att forsoka ta sig soderut.
De hyrde en bil och borjade kora.
Efter ett tag sa mottes de av kraftigt regn, nagonting som gjorde att deras sikt kraftigt reducerades.
De hade pa nagot satt glidit over i det andra korfaltet och frontalkrockat med motande bil..
Bada tjejerna, 20 ar gamla, avled.

I forrgar pratade jag med PJ lite lost om att vi kanske skulle hyra bil i Nya Zealand, vi bestamde att vi skulle prata om det senare.
Jag tror inte att det blir sa.
Close to Home.

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Nej men gud! Är det sant?? Fy fan.. Usch va hemskt...! Ni hyr INGEN bil....! Även om ni e superbra chaufförer båda två så tycker jag att vi bestämmer det redan nu, INGEN HYRBIL &DEFINITIVT INTE KÖRA I REGN! Usch, jag får ont i magen bara av att tänka tanken på att något skulle hända er.. Så för allas skull här hemma, eller i Geneve, så var rädda om er, väldigt rädda..! För övrigt bara, va roligt ni (Pontus antar jag?) skriver! Du bör kanske tänka över en karriär som författare?!! =) Stoooor kram från syster...

Anonym sa...

va skönt att ni har det varm då men synd att ni brände er :P och som din syrra sa (Pontus) kör inte bil i nya zeland så ni krockar de vill vi inte/Robban

Anonym sa...

Hej på er små rödingar, bränns det!!!!! Nästa gång tar ni väl med er solskyddet.....eller inte, ni glömmer väl fort.
Se för jössa namn till att det inte händer er något. Lider riktigt med dom andras föräldrar.

Sköt om er nu
Kramar mammalotta

Anonym sa...

Alltså ingen hyrbil... Men dom där två kawasaki 1100cc ninja, jag bokat åt er ska ni fortfarande ha dom...

Mvh Gunnel Östlund
Kilroy Travels

Anonym sa...

Hej killar, ja vad ska man säga, hemskt är ju bara förnamnet, instämmer med vad lotta sa, tankarna går ju främst till tjejernas föräldrar. hoppas att ni förstår att vi verkligen menar att ni MÅSTE vara rädda om er "på riktigt" Önskar nu bara att ni kan slå upp era ljusblå varje morgon och tänka "Fan, va nice" och bara njuta... gissa vem som sa så?? massor av kramar från mammapia och Tommy