lördag 28 mars 2009

Dag 38, Phi Phi - Danskbesok

Goder afton!

Dagarna har pa phi phi tenderar att rusa forbi snabbt, eftersom att mestadelen av dagen spenderas halvsovandes i sangen och kvallen spenderas pa diverse utestallen med en duktig promillehalt i blodet.

Igar sa sprang vi pa Jonas, den danska killen som vi fran borjan traffade for tre veckor sedan pa Koh Phagnan.
Eftersom att Jonas ar dansk, sa forstar man inte vad han sager, vilket ar helt forstaeligt eftersom att danskar i genomsnitt har 40-50% lagre IQ an vad resten av varldens befolkning har, samt en tunga som ar 70-80% storre an resterande homosapiens, och darfor sker dialogerna oss emellan pa Engelska.

Eftersom att Danskens kompisar skulle aka hem idag sa skulle jonas bli tvungen att betala en orimlig summa for ett hotellrum en natt till, vilket inte valkomnades av hans planbok, sa jag och PJ bjod snallt in honom att bo med oss.
Nu bor vi alltsa tva svenskar och en dansk pa en yta av cirka 10 kvm, vilket ar fortraffande bekvamt.

Pa det guesthouse som vi bor pa ar atmosfaren ganska speciell, exempelvis maste vi ga igenom deras kok (som ar lokaliserat pa balkongen) for att komma in till varat rum.
Dessutom sa ar familjen som ager huset inte radda for att komma in pa besok da och da, exempelvis for att banka lite med en hammare i vaggen da vi ligger sovandes i fosterstallning.

Har pa Phi Phi stannar vi formodligen bara ett par natter till, for att senare dra vidare till nagot stalle som passar vara planbocker battre. En ytterligare anledning ar att Phi Phi ar mycket festande, nastan som ett asiatiskt ayia napa, vilket tar en del pa levern.

nu nar det har gatt dryga 5 veckor sa borjar nagon slags konstig kansla som inte kan beskrivas som hemlangtan smyga sig pa, jag vet inte riktigt hur jag ska forklara det men jag antar att det ar mer en saknad av manniskorna som rader, och en i stort sett obefintlig saknad av sjalva Sverige.

Nu borjar det blixtra har over on, och darfor sa kanns det bast att publicera inlagget och retirera fran datorn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där killar! När er promillehalt är så hög borde även ni kunna snacke dansk och förstå varann. Vart kommer era plånböcker att ta er härnäst. Ta ett ställe så levern får återhämta sig, öde ö eller så...Här hemma är det bedrövligt, igår halv storm, en hel massa onödig snö igen. Halt som tusan att vara ute och gå, köra. Grå himmel och jättetråkigt. Har börjat påskstäda lite. Joppe med, kors itaket. Robban och pappa ligger i vila.
Pussar och kramar från pappa tomas och mamma lotta

Anonym sa...

Hej på er där långt långt borta, jag kan inte annat än hålla med Lotta om att här är det just nu jättetråkigt, det är ömsom grått eller ännu mera snö... ikväll har vi släckt lamporna en timme, det gjorde kanske ni oxå? och inatt ställer vi fram klockan en timme till "sommartid" hoppas att vi märker av det snart.... Nu är det ju inte så många dagar kvar till "mormor" kommer ner till er, jag ska åka ut och lämna lite snus som hon får ta med sig till dej Pontus, för jag kan tänka mej att det börjar tryta, eller? Är det något annat ni börjar sakna som ni vill ha ner så får ni säga till ganska snart. Känslan som du pratar om som kan påminna om hemlängtan är säkert precis som du säger en känsla av saknad av människor man är van att ha omkring sig och som man tycker om, det är ju inte så konstigt, men tiden går ju så fruktansvärt fort och medans ni bland annat försöker lära er att förstå danska så finns vi här, allihopa och längtar minst lika mycket efter er....glöm inte bort det!!! Massor av kramar så länge från mammapia och Tommy + En stor kram från mormor

Pernilla sa...

HEJ BROR!!! & PJ! Hoppas ni har det bra där borta!! Usch förlåt, har varit dålig på att lämna kommentarer efter mig, men jag är inne & läser hela tiden!! Jag drömde faktiskt om er häromnatten, vaknade helt förvirrad & undrade om det faktiskt stämde..?! Ni var hemma i sverige, men bara över en helg, sen skulle ni tillbaks till hettan & vara borta över ett år till!! Kändes väldigt konstigt.. Att man inte skulle ses på ett helt år..?! Nu hinner det gå ett halvår tills vi ses, men det är alldeles för lång tid bara de...! Jessica var här i helgen! Var jätteroligt! Vi festade i lördags, kom hemdragandes vid 5tiden, härligt sen att ställa fram klockan en timme... NOT! Hon åkte redan idag, tiden går verkligen blixtsnabbt..! Vi åker hem till svedala den 25april, sen bilar vi ner alfan hit! Åker förbi gbg sen Stuttgart, där Saffe bor numera & satsar på sin fotbollskarriär! Längtar efter dej massor lillebror! Du måste skriva en bok sen, du e ju superduktig på att "få ner de på papper" ! Var rädda om er & HA DE UNDERBART!!!!!!!! Love you!! Puss & kram från en stolt storasyster!! :)

Pontus & PJ sa...

Va sjukt, syrran! for ett par dagar sen sa hade jag en drom dar jag var hemma, men bara i ett par dagar, for att sedan aka vidare till Australien, USA och thailand.. sjukt konstigt.. =)