tisdag 17 mars 2009

Dag 27 - Koh Tao

Hallå!

I skrivande stund befinner jag mig på ett café/restaurang i Koh tao, ungefär 15 meter från vattnet som skvalpar in över den vita stranden. Det är mörkt, ganska svalt (med andra ord ca 26 grader celcius) och nästintill vindstilla.

De senaste dagarna har varit relativt lugna, och på grund av regn igår så gjordes få knop.
PJ har legat i de senaste dagarna och lyckats tappa bort en nyckel till vårat rum (-500 thb) samt idag under en fyrhjulningstur få ganska rejäl punka på ett bakdäck, något som vi befarade skulle bli avsevärt mycket dyrare än vad det i slutändan blev (-150 baht/30 kr). Så lite rockstar points har PJ att inkassera efter dessa bedrifter.

Imorse så bestämde vi oss för att leta nytt boende, eftersom att boendet vi hade innan var extremt trångt och ganska ofräscht, dvs, myror i sängen, ödlor på väggarna, spindlar i duschen och någon slags fågel som bodde i vårat tak som titt som tätt gillade att väcka oss två solbrända svenskar.

Kontentan av letandet blev att vi flyttade 450 m länge norrut på stranden och hamnade då istället mitt i smeten så att säga.
Boendet blev inte bara större, fräschare och mer lättillgängligt från diverse klubbar, utan även 100 thb billare, vilket uppskattades av budgetsamvetet.

Vägarna här på Koh Tao är helt sjuka, det fastslogs efter dagens tur med fyrhjulingar. Vissa backar var så pass branta att 150cc motorerna knappt orkade upp, och likaså orkade de knappt bromsa när man skulle ned för samma backe.
När vi skulle ta oss till det mest absurda stället vi kunde hitta på kartan så fick PJ som sagt punktering efter 1/3 av vägen dit, vilket var mindre roligt. En "sticka" om cirka 5 cm i omkrets och 8-9 cm i längd. Kvällen innan hade vi varit på Internetcafé-jakt och jag hade på något lustigt vis lagt på minnet att det fanns en däckreparatör i området, dit vi tog oss för att där bli skrattade åt och hänvisade till "Car workshop". Dit kom vi aldrig, utan valde istället att åka till uthyraren och snällt krypa till korset, något som verkade uppskattas av uthyraren då PJ fick betala den löjliga summan av 150 thb.

I övrigt har vi det riktigt bra, vi äter gott, sover ganska skönt och magarna verkar fortfarande hänga med i den thailändska bakterieflorans bergodalbana, vilket förhoppningsvis inte kommer att förändras.

Någonting att tillägga är att varken jag eller PJ känner någon form av hemlängtan, vilket är skönt. Ingen från Sverige verkar heller försöka få oss att känna hemlängtan då man gång efter gång får rapporter om hur uselt allt är.. Ekonomin.. Vädret... Vädret.... Ekonomin....Slask...

Nu fick vi precis in våran mat, som för mig består av Stekta nudlar i soyasås med kyckling och för PJ blir det en hederlig Pad Thai..

Goddagens!

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Brooooshan!!! =) Vad härligt allt låter!! Schysst att ni kunde hitta ett bättre boende för en billigare slant.. Brukar vara åt andra hållet..!! Skönt också att ni inte känner av någon hemlängtan, tar bara en massa onödig energi..! Här har vi värsta vårvädret redan! Idag har vi haft 17grader & blå himmel!Jag har fått ett jobberbjudande, hos en annan familj som har en liten Otto på 1år =) Sjukt söt! Iallafall, 2.200Chf/mån -4 dagarsvecka (1chf= ca7.50kr) så de känns hur bra som helst!! Jerry läste irländarnas skämt igår också, gissa om han skrattade..! Du vet hur det låter... :) Saknar dej massor!!! Skriv snart igen!! De e så skoj att läsa om er!!! Världens största kram!! KRAM!!

Anonym sa...

Okey då, här skiner också solen från en klarblå himmel, plus 2 och man vandrar ut till en värld full av fågelkvitter och muntra människor- en helt vanlig morgon i Norrland, vill säga. Dollarn har sjunkit med nästa en krona och Fredrik Reinfeldt ökar sin popularitet hos de svenska folket enligt senaste Gallupen. Ja vad mer ? kronprinsessan har förlovat sig så all är bara helt fantastiskt i detta vårt underbara land, Sverge. Se på katten, om det inte gick!
Fast det hade varit enklare att skriva om svindlande bonusar till skyhöga chefer som lurar oss alla....DET är i alla fall typiskt svenskt - att hitta det negativa. Nej slösa ni ingen energi på att längta hem, både vi alla och landet finns kvar när ni väl landar hemmavid. Kram pappa& Kristina