måndag 22 juni 2009

Dag 125, St Louis, MO

Hallå där!

Det var ett tag jag uppdaterade er där hemma, så här kommer ett par rader om vad som har hänt de senaste dagarna..

Som sagt så bodde vi på ett Hostel i Denver som i sin helhet var helt okej, men det var en detalj som jag speciellt gillade med det stället; att de inte tog betalt!
Vi skulle egentligen gå och betala för våran andra natt på morgonen dag 2, och när vi kommit till kontoret så fanns ingen där.. Så vi åkte och käkade frukost och spenderade dagen på annat håll. När vi kom tillbaka till Hostelet så satt det en lapp på dörren in till kontoret där det stod att ingen skulle vara där under eftermiddagen på grund av att någon i personalen skulle ta studenten.
Dagen och kvällen gick och vi slapp betala.. På morgonen efter så ville vi inte riskera att springa på någon i personalen, så vi gjorde det självklara.. Vi rymde genom fönstret.. Great Sucess!

Sista kvällen i Denver så kom jag att tänka på att jag sett/hört/läst någonstans att det låg en Svensk stad i Kansas, och mycket riktigt! Vi knappade in "Lindsborg" på GPSen och började beta av sträckan.

En sak som var rätt häftig var att man verkligen kunde se vart gränsen mellan Rocky Mountains och The Great Plains var. I backspegeln såg man snö på de 3500 meter+ topparna och framåt var det platt.. Alltså.. Platt!
I 80 mil var det platt.. Sådär exotiskt..

När den Engelska damen som bor i våran GPS äntligen bad oss att svänga så började skyltar om "Little Sweden" att ploppa upp längs motorvägen..
"Swedish Meatballs"
"Swedish Pancakes"
"Pickled Herring"
"Swedish giftshop"
Och min favorit "www.dalahorse.com"

När vi kom fram så började vi direkt leta efter ett risigt motell där vi kunde spendera natten. Ett sådant hittades på E. olsson St.

Helt plötsligt så började det regna och åska, vilket man nästan hade kunnat ge sig fan på - vi var ju trots allt nästan i Sverige.

Jag hörde från grannens TV att det hade rapporteras om en Tornado i närheten av Lindsborg. Jag gick in til rummet och bad PJ zappa fram den lokala nyhetsstationen. Så gick strömmen.
Folk började gå ut ur rummen och samlade sig runt parkeringsplatsen.
Jag började prata med en kille som kom ifrån trakten och han förklarade vart skyddsrummet låg och att vi skulle ha tre minuter på oss att ta oss dit om alarmet skulle börja tjuta..

Efter att ha fått en lektion i Tornados så pekade killen, Dean, ut över himlen och sade "this is the calm before the storm.. See how the wind and rain stops?"
Det blev nästan helt tyst och det slutade regna.
Stormen missade Lindsborg med 1 mile (1,6 km).
Häftig upplevelse faktiskt..

Dagen efter kom att bli en varm dag, drygt 35 grader och stekande sol.
Vi åkte runt i den lilla svenskbesatta staden och tittade på allt ifrån fotbollsarenan för deras lag, "the swedes", till den pyttelilla midsommarstången som stod kvar sedan midsommarfirandet..

Imorse lämnade vi Lindborg och Kansas för St Louis, Missouri.. Och i skrivande stund sitter jag i bilen och fördriver lite tid genom att blogga lite mellan lässtunderna i Lonely Planet.


1 kommentar:

Sis sa...

Fan va coolt! :) Härligt också att ni "slapp" betala :) Vart ska ni möta upp jocke? Hur långt e de kvar tills dess? Alltså, mil...? Snart ses vi också!! Bara några veckor kvar!!! :) Puss & kraaaaaaaaaaam!! Å kör försiktigt!!!!!