måndag 18 maj 2009

Dag 90, San Francisco, CA - Americana

De senaste dagarna har varit hur bra som helst.

Igar sa borjade vi dagen med en liten sovmorgon for att sedan aka med Beijan till tagstationen och ta taget in till San Francisco stad.
Val inne i stan sa bestamde vi oss for att stunta i att ta bussen, och valde istallet att promenera runt i staden. Vi borjade pa 4th street pa ostra sidan av San Francisco och vi tankte ta oss darifran till Golden Gate Bridge.
Efter ett par timmars promenad i den 30-gradiga vindstilla staden sa beslutade vi oss for att istallet for att ta oss till Golden Gate, satta upp delmal, sa att vi inte skulle do i en tragisk uttorkingsolycka.
Vi satte kurs mot turisthaket kring Lombard Street (ni kanske kanner igen den som zic-zac road) och borjade ga de extremt branta backarna. Nagonting man lar sig ar att det ar i stort sett samma sak att ga i uppforsbacke som nedforsbacke i den har staden, precis lika jobbigt.

Vi fick ett par fina vyer fran Hyde Streets hogsta punkt och aven en del vind, vilket uppskattades hundraprocentingt.

Nar vi kom ned mot den riktiga turistfallan kring Pier 39 sa slogs vi av det faktum att man nastan var tvungen att sla sig fram for att komma igenom folkmassan.
Det blev ett stopp pa det erkanda "in-n-out burger" for en sjukligt bra hamburgare och en lojligt stor lask.

Nar vi borjade ga tillbaka mot det riktiga San Francisco sa fick jag boter. varfor? jo. jag hade inte rakat mig ordentligt.
Sjalvfallet sa var det en sa kallad "totalidiot" som gav mig boteslappen. inget riktigt alltsa.
Vi sag aven ett gang Latinokillar som var lite.. ja.. overambitiosa i trafiken och krockade in i folk och sprang runt pa gatan..
Man ser och upplever med andra ord ganska mycket nar man strapatserar runt i staden har.

Efter den lojligt langa promenaden i San Francisco sa hoppade vi med gladje pa taget till Menlo Park. Efter en timme sa var vi framme, och vi borjad promenera hemat, nagonting vi inte hade gjort forut. det visade sig ta drygt 1,5 timme innan vi, svettiga och javliga, steg in i hallen har i huset.

Idag har vi inte gjort speciellt mycket mer an att socialisera med ungarna och familjen, och akt till Fry's och kopt en GPS.. Vi provade den sistnamnda pa vagen hem, och jag som korde, blev nastintill tokig nar fanskapet sitter dar och snackar skit om hur jag kor! "Recalculating... Turn left..Recalculating... Recalculating.." Det positiva med det hela ar att man, till skillnad fran PJ, kan lasa en bruksanvisning och fa fanskapet att halla kaften med en simpel knapptryckning.

Det ar otroligt latt att kora bil har, verkar det som, det enda som man verkligen maste koncentrera sig pa ar att ligga i ratt fil hela tiden och stanna dar det ar stopplikt. I ovrigt sa verkar Californien se ut som ett shackbrade ovanifran, med andra ord inga serpentinvagar med avstickare, enkelriktade smagator och massa onodiga vagar som man utan storre svarigheter hittar i Sverige.

Imorgon ska vi hamta upp varan hyrbil pa 750 Bush St. inne i San Francisco. Vi far se vad det blir for karra, men forhoppningsvis sa kommer den att vara bra.. forvantningarna ar dock (utan direkt anledning) relativt laga.

2 kommentarer:

Madde sa...

Menar du att PJ inte kan läsa en bruksanvisning eller att du inte kan få tyst på honom med en enkel knapptryckning? Haha.

Sofia, den nostalgiska med frusna händer och fötter sa...

åh, vad jag älskar att läsa era inlägg.. än en gång ! =) haha. vah ?! fick du böter för att du inte rakat dig ordentligt ?! eller var det en skojare, jag förstod inte riktigt.. jo ni, uppförs och nerförs är det verkligen i SF, shit, vilken motion. och vilken motion ni verkar fått med tanke på så mkt som ni vandrade fram och tillbaka :) haha. var sjölejonen kvar på Pier 39 mån tro.. underbart är vad det låter som iaf enligt mig ! fortsätt njut. hoppas kärran blir nånting att ha, huvudsaken den går framåt och bakåt och har bromsar - eller ? :) hehe. kör lugnt ! drar ni snart vidare eller.. pussar och kramar från ett mulet och kallt norrland