fredag 1 maj 2009

Dag 72, Auckland, Nya Zealand - Roadtrip

Hej igen!

Och glad forsta maj! (eller vad man nu sager)
Formodligen ar majoriteten av er som laser detta, bakfulla. Darfor ska jag inte komplicera saker och ting, utan gora det hela sa latt som mojligt att smalta.

For det forsta sa har vi uppfyllt de malen som stalldes upp igar och ar valdigt nojda med resultatet.
Det blev efter manga tur & returresor i huvudet faststallt att vi kommer att hyra en Campervan. For att lagga alla korten pa bordet sa kanns det faktiskt lite for bra for att vara sant.

Imorse sa besokte vi uthyrare nr. 1, dar alla campervans var uthyrda, men vi fick fina tips om vart vi skulle leta, och det ledde till slut fram till att vi hittade ett grymt stalle.
Vi satte oss ned med en 30-ish arig Engelsman som forklarade villkoren for att hyra en Van hos dem. Forsakring och allt lat helt okej, sjalva utrustningen i bilen var mycket bra och allting verkade bra, tills han kom fram till priset.
Hyrperioden, som omfattade 12 dagar, skulle kosta oss 444 NZD.
Nar jag horde det sa borjade min hjarna (likt en gammal dator) snurra igang och det lat ungefar sahar.
444/2 = 222
222/12= 18.5
18.5x 4.50=85 nagonting.

En campervan med sovutrymme for tva pers, kok och DVD-spelare kostade alltsa dryga 85 Svenska riksdaler per person och dag. Helt sjukt!
Imorgon, klockan 11.00, nar vi ska hamta upp bilen, sa kommer vi att fa reda pa om detta verkligen ar sanning. Men tydligen sa ar det sa enligt den nagot bakfulla forsaljaren.
Hor ni fran mig igen pa bloggen sa betyder det att det gick at helvete, om ni inte gor det sa betyder det foljande;

Vi kommer att ta oss ut i Nya Zealand och forsoka lokalisera diverse roliga aktiviteter och fina vyer, uppleva kulturen pa landsbygden och formodligen bli tvugna att stanna da och da for att far ska passera over vagen.
Vi kommer aven att forsoka att ta oss till Gamla Zealand, som ligger norr om Auckland.

Gamla Zealand skall tydligen vara lite flackare an den norra on i storhet, och nagot varmare. Dar ska vi ocksa forsoka ta oss till Cape Reinga, for att se om det ar lika fint som man har hort att det skall vara.
Eftersom att jag aldrig har campat forut, sa kommer det att bli en ny upplevelse i sig. Inte med det sagt att PJ ar nagon Supercampare, i alla fall inte vad jag vet. Det kommer nog att bli lite idiotvarning pa bada oss som ni blogglasare formodligen kommer att fa er ett gott skratt at i framtiden.

Fran borjan skulle den Hawaiianska tjejen (ni kommer ihag henne som valdtaktskvinnan) aka med oss, och vi hade stamt mote med henne innan vi skulle se oss kring efter uthyrningsstallen. Det blev dock lite skrammande nar hon borjade prata om det hela som nagon slags karlekssemester, och utan att avsloja detaljer, sa ar hon inte langre med pa uthyrningskontraktet.

Hoppas att alla ni har haft en bra valborgsmassoafton och hoppas att ni far ett underbart 1 maj med diverse idioter som klampar omkring inne i Stockholms stad och helt oprovocerat slar sonder saker.

Forresten!
Hur manga av er har redan/har tankt Googla "Gamla Zealand". Kliv garna fram eller rack upp en hand. Min bror Joakim kan gora bade och eftersom att han sakert redan googlat och aldrig skulle erkanna det. =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Luleå 1 Maj + 23gr i skuggan kl 16.30 kanonsol!!!! Vi hade i Italien inte en enda dag så här varmt som vi har idag det är nästan odrägligt men grymt skönt
dock ligger isen på havet och i stan fortfarande, troligtvis ytterliggare ett par veckor till.
Jaha! Nu bär det av med bil med växelspak till vänster och vänstertrafik!? Spännande eller lite orolig eller hur känns det??
Jag är övertygad om att det går bra!! Ta det bara lugnt så vänjer ni er ganska så snart,och vad rädd om bilen! (skador kan kosta fläsk!!)Har varit in på google o kikat ser grymt kul att fara runt med bil vart som helst.Se till o fixa en bra karta typ med skala
100-200.000 tusendels skala, ett stalltips. Låter ju bra tänket med Hawajitjejen (typ kanske inte hade
alla hästar i stallet??)Glädjande dock att ni tycks ha dem inne!!
Puss O Kram 'Din Fader Dennis' Kristina hälsar så gott dock är hon något
bekymrad ang.vänstertrafiken,,,,,,,

Alfa Tik sa...

Ha en underbar tid på NZ grabbar! Ett härligt land med underbara människor och en fantastisk natur. Massor med äventyr att ta del av.
Ha det gott!
Alla hälsar: Lotta, Peter, Alex, Johanna och Morgan