söndag 24 maj 2009

Dag 97, Los Angeles, CA -

Hallå!

Nu befinner vi oss på vårat motellrum i L.A och glor på amerikansk tv, någonting som kan vara ganska roligt.
Till exempel så visas en hel del reklamfilmer om huvudvärkstabletter, smärtlindrande krämer och övrigt krafs. Ungefär som i Sverige.. Men.. Här måste annonsören lista upp ALLA biverkningar. Ganska roligt.
-"blabla är den absolut bästa gélen för dig som har smärtor i leder eller lider av artros. Bieffekter är: huvudvärk, svimfärdighet, viktökning, osv osv osv.."
Mer än halva reklamen handlar alltså om vad som är dåligt med produkten.

Någonting annat som är ganska roligt med det här landet är poliserna.. Jag menar, i jämförelse med Sverige så är poliserna här aktiva på gatorna. Det är sällan man inte har en polisbil i närheten av sig och i stort sett hela tiden ser man någon som blivit stannad.. I och med detta så löper poliser en större risk att bli skjutna och kanske till och med mördade.. I sverige har vi såklart också problem med att poliser stryker med, Och därför så pågår en het debatt nu i sverige varför sibylla ska börja smöra sina tunnbrödsrullar med Becel Pro Activ och inte det livshotande bregott..

En till sak som jag inte kan sluta roa mig åt är det faktum att Arnold schwartzenegger faktiskt är guvernör här i Kalifornien (över 30 milj pers). Kom ihåg att guvernör Arnold är en gammal överskattad skådis från österrike som tagit anabola sedan han föddes. Hade det inte varit roligt ifall Mikael Persbrandt blivit utrikesminister i Sverige? Eller varför inte vända på det och få Fredrik Reinfeldt att sadla om till biroll i Andra Avenyn.. Amerikanisera tror jag att det heter..

Som jag tror att jag hann med att skriva i föregående inlägg så är trafiken här i L.A helt absurd. Det är inga problem att spendera en eftermiddag i trafiken och det är ingen idé att stressa heller. Det är inte så att vägarna är smala och kurviga, snarare tvärtom, breda som as och spikraka. Till och med våran GPS får fnatt när åker under och över andra vägar och tror att vi åker på en annan väg. Trots det så är det inte speciellt svårt att köra bil här.. Man måste dock ta med sig ett gott humör och ett dussin stressbollar.

Det finns en hel del stereotyper om det här landet som är ruskigt sanna, och den första utav dem att dyka upp är snabbmaten.
Att hitta en nyttig och relativt billig måltid här är inte ett lätt jobb. Att däremot hitta en extra stor hamburgare med en läsk som syns från yttre rymden är dock inget problem. Till exempel så kan du få en "Super Gulp" på 7-eleven för $2.50. Uppskattningsvis rymmer den 1.5 liter.. Det finns även "kaffemuggar" som rymmer drygt 2 liter. Då är ju frågan; vem fan som orkar trycka i sig sådana mängder dryck? Och där kommer den Amerikanska lantisen in i bilden..
Byggd som en heffaklump och med en irriterande accent så syns denna ofta kring exempelvis Taco Bell eller Pizza Huts all-you-can-eat buffét. Nu ska jag kanske inte generalisera allt för mycket, men det är svårt att låta bli..

Imorgon tänkte vi bege oss söderut mot San Diego och kolla in läget där. Efter det så vänder vi tillbaka mot L.A för att byta bil och sedan åka till Las vegas. Vi har ingen direkt tidsplan och ingen stress på oss, vilket är riktigt skönt.



1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,

Roligt att ni får öva bilkörning... I San Diego bor Katarina, dotter till Anna & Helmut Pschera (eller hur det stavas) som bodde grannar med farmor & farfar i Hässelby. Hon är förresten polis i San Diego. Farfar blir 80 idag!

Hälsningar,
Ånkel John