fredag 3 april 2009

Dag 44, Aonang Beach, Krabi

Hej igen!

Nu har vi varit har i Krabi ett par dagar och faktiskt borjat trivas ganska bra, sa vi kommer nog att stanna ett par dagar till har innan vi beger oss upp till Bangkok for att shoppa lite och undersoka Khao San Road lite narmare.

Dagarna som gatt har varit ganska langa och regniga, i alla fall eftermiddagarna.
Ett typexempel ar gardagen.
Vi gick upp runt 10.00 och at av ren slentrian bananpankakor till frukost. Efter det gick vi tillbaka till rummet en snabbis for att fylla strandvaskorna och sedan begav vi oss ned till stranden.
Vi har under de senaste veckorna borjat kasta mycket freesbee nar vi tillbringar dagarna pa stranden, och ocksa blivit ganska bra pa detta. Och att kasta freesbee i stekande sol och 36 graders varme gor att porerna fullkomligt sprutar ut det heliga vattnet ur kroppen.
Efter cirka en timmes freesbeesession sa lade vi oss pa handdukarna och satte hjarnan i vilolage.

Nar vi legat dar, i den vindstilla varmen med solen stekandes sa borjade det helt plotsligt blasa - kraftigt.
Vi bestamde oss for att forsoka vanta ut det, och kom efter 1 minut pa att det inte fanns nagot att vanta pa annat an regn, regn, regn och lite regn. Darfor packade vi vara saker och forsokte pa aerodynamisk maner att ta oss genom blasten.
Nar vi gick pa trottoaren cirka 20 meter fran infarten till varat hotell sa kommer en skylt, cirka 1.5x1.5 meter stortandes genom luften, varken jag, eller PJ hann ens uppfatta vad som hande innan skylten kraschade i marken cirka 1.5 meter ifran PJs (som gick langst fram) fotter.

Jag kan i alla fall saga sa mycket, att om den skylten hade traffat nagon av oss i huvudet sa hade formodligen inte jag suttit har och skrivit i detta nu, utan hade formodligen suttit pa sjukhuset med en sargad resekamrat/ legat sjalv i sangen med skallskador.
Sekunder spelar alltsa roll.

Idag lyckades jag deala till oss ett annat rum i Guesthouset/hotellet vi bor pa. For 50 baht mer/natt sa fick vi ett rum som var 2.5 ggr storre an det vi hade innan. Aven en sang som ar (inget skamt) 4 meter bred.

Efter manga om och men sa har vi antligen lyckats hitta ett stalle som saljer biljetter till sa kallade "Super V.I.P" bussar, och dessa verkar leva upp till dess namn. Tydligen sa ar dessa bussar lika stora som vanliga turistbussar (Transferbussar) fast battre isolerade, endast ett sate pa vardera sida, Playstation i varje stolsrygg och fallbara saten sa att man faktiskt kan sova.

Resan som kommer att ga fran Krabi till Bangkok tar runt 15 timmar och kommer att kosta 1.200 baht. Vilket motsvarar dryga 270 SEK. Alltsa en forstaklassresa fran stockholm till uppsala. ett rejalt skamt med andra ord.
Om vi inte hors sa onskar jag alla varglada Svenskar en ruskigt trevlig helg. Hoppas att kvicksilvret flyter over 10-strecket.. Sjalv sitter jag har och huttrar i 26 grader..






1 kommentar:

Pernilla sa...

Tap water & Raw chicken...! -Jag vil ta in thiland i min kropp...!! Haha! Han e fan bäst!!Heja MORGAN PÅLSSON... :) Kraaaaaam!!