lördag 18 april 2009

Dag 59, Kings Cross, Sydney - Ny dag, ny kontinent

G'day Mate!

Helt otroligt egentligen.
Igar klockan 13:30 Thailandsk tid sa satte vi oss i en taxi fran Khao San Road och bad fartdaren i forarsatet att ta oss till Bangkoks flygplats.
Nu, ett dygn senare, sitter vi har, i Sydney.

Resan gick valdigt bra maste sagas. Vi var lite nervosa infor resan efter att ha hort att Australiens tull och granskontroller ar stenharda, och att vi kanske darfor inte skulle fa ta in exempelvis mitt snus eller den antibiotika som vi bada hade med oss.
Det blev inte battre av att vardarna och vardinnorna pa flygplanet var harda med att man skulle fylla i ankomstlappen angaende medtagande av mediciner, tobak och liknande.
Pa planet fick vi aven se en informationsfilm dar de visade vad man fick och inte fick ta med sig in i landet, och att boterna kunde stiga upp emot 60.000 AUD, vilket motsvarar dryga 350.000 SEK. Darfor fyllde vi snallt i vara lappar och var helt arliga, och tydligen sa lonade det sig, eftersom att jag fortfarande sitter har med mina stockar snus och vi bada har kvar vara penicilliner.

En ganska rolig sak ar att man absolut inte far ta in: Traslag, mat, kryddor, soft-air guns, Leriga skor in i landet.
De sprayar aven hela flygplanet med nagot slags bakteriedodande medel precis innan landning.
Lite sjukt.

Har nere ar klimatet ganska annorlunda fran vad det var i Thailand.
Det ar inte speciellt varmt - inte speciellt kallt - inte speciellt fuktigt och inte speciellt molnigt. Bra med andra ord. Om man vill sa kan man ga i, som jag gor, Shorts, flipflops och t-shirt. Annars gar det utmarkt att knalla runt i Jeans och tjocktroja. Lite kontrast fran Thailand dar man knappt kunde andas de sista dagarna.

Trots att vi var valdigt, valdigt trotta nar vi kom fram till Sydney, eftersom (som jag tidigare berattat) min och PJs totala oformaga att sova pa flygplan, bussar och liknande, sa gick vi ut och forsokte att fa en uppfattning om vart vi var. Det hela slutade i att vi promenerade i cirka 2 timmar runt vattnet och kring finansdistriktet har i Sydney.

Ikvall ser det ut som om att vi kommer att ga ut och satta oss pa diverse bar och inspektera olkulturen har Down Under..

Imorgon kommer vi att forsoka bocka av ett par saker som vi vill gora fran onskelistan, och forhoppningsvis sa kommer vi att ta grymma bilder som inom kort kommer att dyka upp har pa bloggen.

Forresten sa ligger vi nu 9 timmar fore Sverige, tidsmassigt.

Cheers

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad Najs! Inte alls avundsjuk eller så...
Jävligt sugen på Australien själv faktiskt, hoppas det blir riktigt grymt för er!
Här hemma är det helt ok väder med sol men det är svinkallt! Alltså inget nytt... Ska sticka och utöva lite wax on, wax off nu... Ha det grymt!

Ps: Sommartid nu. 8 timmar före...
/Joa

Anonym sa...

Åh älskade Sydney! Hälsa från mig

Har ni varit nere i Circular Quay än? Vi tog en färja över till Manly Beach, där var det ashärligt :D Var bor ni? i Kings X bland knarkarna och de prosituerade? Hihi, där bodde vi ett tag. Det var bäst party men inte så fräscht..Vad har ni för resplaner ifrån Australien?

/Linda