måndag 13 april 2009

Dag 54, Hua Hin, Bangkok?

Godmorgon!

Vi befinner oss fortfarande i Hua Hin, cirka 25 mil söder om Bangkok.

För att göra en lång historia kort så var planen att vi skulle åka till Bangkok den 16onde April för att få en dags shopping och göra ett par nya inköp. Just nu så vet vi inte hur det kommer att bli med den saken.
Det är nämligen så att stora demonstrationer har brutit ut i Bangkok och militären skjuter skarpt. Vi vet inte exakt var stiderna äger rum i själva Bangkok, och kommer att tillbringa eftermiddagen till att försoka lista ut detta.

Ni har säkert hört om detta via Svenska medier, och fått en uppfattning det hela, men man ska ha i åtanke att Bangkok är en stad där 10 miljoner människor bor och det är inte lätt att råka "stöta på" någon i den stan. Men som sagt, man kan aldrig vara säker.

Vad jag har förstått så har demonstranterna tagit "ledigt" eftersom att det Thailändska nyåret "Songkran" nu äger rum, men de har också lovat att de ska ta upp demonstrationerna efter helgen. Helgen började igår och håller på i tre dagar, alltså kommer vi att befinna oss i Bangkok när de (enligt dem själva) ska börja tåga igen.

Jag kommer att skriva så fort jag får tid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej killar, har försökt ringa dej Pontus utan att lyckas, klart att det känns oroligt att ni är där nere just nu när der är som det är men som du själv sa, området är ju ganska stort och ni är ju inte mitt i stormen. Pontus, du kan väl ringa mej när du får tillfälle.
som vanligt, var rädda om er, nu mer än någonsin, massor massor av pussar och kramar från mammapia och Tommy