tisdag 21 april 2009

Dag 62, Kings Cross, Sydney - Svenskar

Goddag!

Idag kommer jag att gora er lasare glada.. Det kommer namligen att laggas upp bilder pa Operahuset! det har ni aldrig sett forut va?
Skamt asido.

Igar sa stotte PJ pa en kille som delade ut flyers runt Kings Cross med ett kanonerbjudande pa Hostel. Priset var halften av vad vi betalade, och det kandes bara dumt att stanna och betala en herrans massa mer pengar.

Imorse sa bytte vi Hostel. Fran Original Backpackers till Asylum Hostel, och vi kan nu konstatera att det inte bara var priset som var battre, utan snarare i stort sett alltihop.
For 15 AUD/person och natt sa far vi; Sang i 4-dorm, Separat dusch och badrum, Frukost, Middag och gratis internet. Hur bra som helst med andra ord.

Efter incheckningen imorse sa drog vi vidare till hamnen och tog farjan till Manly Beach, som ligger 30 minuter ost om Sydney.
Sjalva anledningen till att vi akte till Manly Beach var att Oskar Bjorfeldt, en kille som jag och Alex traffade for ett drygt ar sedan i alperna, numera ar dar och jobbar.
Oskar har gjort en ganska sjuk resa. Han borjade med en manad i Thailand och flydde sedan till Australien. I Australien bestamde han sig for att cykla en bit. Narmare bestamt 100 mil langs kusten. Det tog honom 20 dagar. Nu sa jobbar han kring Manly Beach och spenderar helgerna och dagarna med att surfa.
Nar vi mott upp Oskar sa borjade vi ga emot nagot matstalle for att ta oss en bit att ata. Efter 50 meter sa motte vi Hans och Jesper, tva lirare som vi traffade pa Koh Phagnan. Bra liten varld med andra ord.

Manly Beach i ovrigt visade sig vara annorlunda fran Sydney, en lite mer avslappnad stil och extremt mycket surfare.
Imorgon tankte vi forsoka spana in surfarkulturen lite narmare och grabba varsin brada och ge oss ut i vagorna, med Oskar som guide.

Vad som hander imorgon i vagorna kommer ni att kunna lasa har pa bloggen.

Har kommer ett par bilder pa staden.


Inga kommentarer: